vedermödor

David äventyrar på andra sidan Atlanten medan vi roar oss med vardagens vedermödor.

Idag fick barnen en riktig hästdag. Först fick de gå upp 5:45 för att jag skulle kunna lämna dem på fritids 6:30. Efter skola, fritids och en snabb mellanlandning hemma så fick de dessutom följa med mig på jobbmöte på kvällen. Efter tre timmar i arbetsrummet (de fick göra snabbnudlar till kvällsmat) var de rejält griniga, vilket kanske också hade att göra med att klockan närmade sig läggdags. Det var bara att ta sig hem och stoppa dem i säng.

Nu har lugnet infunnit sig. Barnen sover, jag har ätit kvällsmat (knäckemacka med ägg, lyxigt värre!) Dagens väskor är uppackade och morgondagens är nerpackade. Diskmaskinen tömd och tvättmaskinen fylld… Kanske dags även för mig att landa på kudden?

 

tupperwareparty

Jag utgår från att bloggens besökare mest består av släkt, vänner och bekanta, därför postar jag en inbjudan även här:

Lördagen den 13 september 14:00 kommer jag att ha ett tupperwareparty hemma hos mig. (oss, men övriga familjen väljer nog att fly fältet!) Jag bjuder på lite fika med nybakt bröd och goda ostar, Jennie visar upp smarta och användbara produkter från tupperware.

Om du har lust att komma så tala gärna om det för mig, så både sittplatser och fika räcker. Välkommen!

ecobouteilles_ouebe_996x490

helgen i bilder

David har ont i ryggen, jag är genomförkyld och Isak hostar… Trots detta har vi haft en toppenhelg och ser redan fram emot nästa tur.
Det har blivit mycket husvagns-mys de här dagarna men det var precis vad barnen önskade så det gjorde inte så mycket att föräldrarna var skruttiga… Jag tog inte så mycket kort men David kanske kan komplettera med några.

IMG_1978.JPG

IMG_1980.JPG

IMG_1977.JPG

IMG_1970-0.JPG

IMG_1979-0.JPG

Jo, ett par bilder kan jag kanske fixa. En på Mia som klättrar eftersom min rygg inte ville geocachea.
image

Isak landade en stund i ett plåbärssnår.
image

rainbow loom

Armband av färgade gummisnoddar? JÄTTEKUL!!!

När jag kom hem från jobbet igår sa Tindra:
-Mamma, jag testade en grej som Lovisa hade och det var jätteroligt.
-Jaha, vad var det för något?
-Jag kommer inte ihåg vad det heter men det var iallafall superkul!!!
-Rainbow loom kanske?
-JAA, så hette det. HUR visste du det???

Nej, att GISSA när beskrivningen bara är ”superkul” är kanske inte så lätt. Det kunde lika gärna varit ett nytt TVspel, någon slags sparkcykel eller en talande hund… Men jag känner min dotter.

IMG_1943.JPG

gungor och karuseller…

Sommar.

De pengar man ”sparar” på sommaren genom att… hm, äta hemodlade grönsaker, slippa värma upp huset, inte ha så mycket tvätt… går direkt in på BALSAM-kontot.

Tindras långa lockiga hår blir till svinto/cement av klorvattnet och en balsamflaska räcker i två veckor. (jämfört med vinterns 3 månader!) Jag använder aldrig balsam men Tindras hår måste däremot dränkas i balsam efter varje poolbad. Någon tipsade om balsamspray men det hjälper bara för stunden, dagen därpå är det ännu strävare. (Ungefär som att slicka sig runt munnen när man är vinternarig.)
Att applicera balsam direkt efter badet och låta henne gå med det i en halvtimme innan hon duschar är förstås det bästa men inte alltid praktiskt genomförbart… särskilt inte när man inte vet vilket dopp som är dagens sista. Balsam i poolen blir nog inte så trevligt.

pannkakor

Här står man och svettas vid spisen i över en halvtimme, steker massor med pannkakor och plättar… Blev det något över till MIG??? Nädå, de hungriga vargarna (tre 10-åringar) åt upp varenda smula! Själv fick jag äta fil och en macka…

20140731-140013-50413030.jpg

minisemester

Idag har vi haft en toppendag på TomTits, därefter mycket och mycket god mat på O’Learys. I morgon blir det hotellfrukost och Naturhistoriska innan vi åker hemåt igen.
Barnen är så roliga att ha med sig på såna här små äventyr, de tycker att ALLT är toppen, jättekul och lyxigt!
Glass efter maten, toppen!
Se en broöppning, jättekul!
Det finns tepåsar och socker på hotellrummet. Superlyxigt!

20140728-205648-75408793.jpg

semesterlunk

Jodå, maken kom hem. Familjen är hel.

Den senaste veckan har ägnats åt semesterlunk. Det vill säga utflykter och badande på olika platser. I går spelade vi äventyrsgolf vid Gustavsvik och dag hade vi en toppendag i Harge. Barnen klagade visserligen på vattentemperaturen (21) men var väldigt nöjda ändå. Till och med JAG badade. Flera gånger.
I morgon åker vi till Djupadals.

Problemet när man är borta 9:00-18:00 är att man varken hinner laga mat, tvätta eller städa… Nåja, vi dör nog inte om vi äter lite halvfabrikat och vadar runt i sand och gräsklipp några dagar till. Jag vill inte slösa bort de få sommardagar vi har med att vara inne och fixa.

Någon torkställning lär jag inte få. Jag har en DIY-tanke men David (DIY-aren) vill inte HELLER vara inne och greja när solen skiner. Därför skjuts byggprojektet fram till…hösten. Nåja, man kan tydligen hänga blöta handdukar på kontorsstolar också. (mutter mutter, jaha var det DÄR dom var!!!)

Däremot har jag större chans när det gäller frysboxen. Maken var inte särskilt svårövertalad på den punkten. Att åka till elektronikbutiker kan man nämligen göra när solen skiner. Inga problem!