stora maskiner

image

Det finns en hel del stora maskiner här. Bland annat ett par såna här.
En och annan grävmaskin med skopor modell större.

image

kul läsning

Tack Mia för lite underhållning! Här på andra sidan rullar dagarna på ganska fort även om det är ca 13 timmar jobb, 2 timmar fritid/middag och sedan 1 timma jobb igen innan det är dags att ringa hem och sedan sova. Nu är det snart dags att ta en sväng ut till maskinen.

20140708_154131_resized_1

australien

Nu lämnar jag snart ett kallt och regnigt Sverige för vinter i Australien. Drygt två veckor jobb i en gruva står på schemat. Sen blir det hem igen för några veckors semester…
image

Uppdatering: Sitter i Dubai och väntar nu i fem timmar… roligare kan man ju ha… Men en rätt schysst flygplats har dom byggt iaf.

Kanada

Han den där ”Någon” har dessutom spenderat 15 timmar med 6 timmars tidsskillnad per dygn i en gruva i Kanade. Det gör tyvärr inte saken lättare att hålla kontakten med familjen. Idag drar jag dock vidare till Dallas ock är tillbaka i en värld med helt fungerande telefoner och internet. Nu är det dags att kila ner och äta frukost men jag kastar upp några bilder från gruvan. Gruvan ligger ca 30 km från Val-d’or vid en liten ”by” som heter Malartic och man bryter guld. Under veckan har vi startat upp ett fjärrsturningssystem för att kunna köra två ”små” borrmaskiner av typen PitViper 235.
Anledning till att man just här vill köra fjärrstyrt är att man bryter ovanifrån där det tidigare legat en underjordsgruva. Detta medför att vissa områden är så osäker mark som kan rasa. Då sitter man hellre i en fjärrstyrningshytt och kör maskinerna.

image

image

image

Kanada

Dags för en jobbresa till Kanada och USA. Just nu sitter jag med en onödigt stor kaffe på Starbucks på Arlanda och väntar på första flyget mot Frankfurt. Därifrån går resan vidare till Montreal för en övernattning. Sen blir det en kort flygning till Val-d’or imorgon och direkt ut till gruvan. På fredag reser jag vidare till Dallas. Jobbigt att vara borta från fru och barn i två hela veckor men kul att komma ut och se lite av det jag jobbar med på riktigt.

fredagsmys

Efter en intensiv arbetsdag och sedan fyra timmar övertidsarbete framför datorn med dokumentation och förberedelser landar jag i soffan med resterna från gårdagens falukorv. En perfekt fredagkväll! God natt!

20130426-200830.jpg