flaskraket

Idag byggde vi en flaskraket. Inte så påkostad men den fungerade ganska bra. Dock var den inte tillräckligt bra för att orka lyfta med en GoPro…

[youtubew 4aklPxPsT2w]

baconmackaglass

Barnen hittar mycket kul på ”nätet” som de vill testa. För ett par veckor sedan hittade dock jag något som jag råkade visa… Baconmackaglass! Självklart måste detta testas.

[youtubew EIGv-UZumhI]

Originalet hittar ni här: Ice Cream Sandwich Challenge. Där finns även en del andra varianter som vi måste testa!

gungor och karuseller…

Sommar.

De pengar man ”sparar” på sommaren genom att… hm, äta hemodlade grönsaker, slippa värma upp huset, inte ha så mycket tvätt… går direkt in på BALSAM-kontot.

Tindras långa lockiga hår blir till svinto/cement av klorvattnet och en balsamflaska räcker i två veckor. (jämfört med vinterns 3 månader!) Jag använder aldrig balsam men Tindras hår måste däremot dränkas i balsam efter varje poolbad. Någon tipsade om balsamspray men det hjälper bara för stunden, dagen därpå är det ännu strävare. (Ungefär som att slicka sig runt munnen när man är vinternarig.)
Att applicera balsam direkt efter badet och låta henne gå med det i en halvtimme innan hon duschar är förstås det bästa men inte alltid praktiskt genomförbart… särskilt inte när man inte vet vilket dopp som är dagens sista. Balsam i poolen blir nog inte så trevligt.

ansvar

Tindra och hennes kompis gick i förväg hem från skolan. När jag kom in med posten satt de redan och lekte och jag ropade till Tindra:
-Packar du upp gympakläderna och din fruktburk, är du snäll.
-Japp, jag kommer jättesnart!

Kompisen frågar förvånat:
-Va, måste ni packa upp era grejer själva?

Varpå Tindra svarar:
-Nej, men om VI tar hand om VÅRA grejer så blir det inte så mycket för mamma och pappa. Då får vi mer tid tillsammans och kan göra roliga saker på helgen.

Hoppsan hejsan. Vissa saker går tydligen in till sist.
(Att man glömmer när man är leksugen är inte så konstigt, så småningom går det kanske av sig självt även då.)
Mest glad blir jag över att hon inte tycker att de MÅSTE utan att det är ett val de gör för att frigöra familjetid. Att vi alla hjälps åt för att ha det bra tillsammans.