semesterväder

Efter en heldag på stranden med massor av badande landade vi i poolen hemma för att flyta runt lite till. 28 grader visade pooltempen och till och med jag tyckte det var riktigt behagligt. Vilka som är familjens tre blötdjur syns dock på bilden…

20130713-170114.jpg

sommar

Idag var det verkligen en riktig sommardag! Skönt att det också råkade vara studiedag på skolan så jag var ”tvingad” att vara hemma. Vi passade på att bada både vid Säbylund och hemma i poolen. Testade om min kamera verkligen är vattentät och det verkar den vara…

[youtube mpbB7YFgm8c]

slut

image

Efter en heldag vid hästhagsbrottet tog vi ett kvällsdopp i poolen. 34 grader visade termometern och barnen badade i evigheter. Härligt! Sedan passade det bra med hämtpizza och film i soffan för det är mer än en familjemedlem som är HELT slut!

poolpremiär

Efter mycket tjat från Isak plockade vi idag fram poolen. Solpanelerna fungerar kanske inte riktigt så bra som Isak tror. Han hade nog räknat med att man skulle kunna koka potatis i poolen till kvällen bara solpanelerna var på resten av eftermiddagen… 12 grader var kanske inte så skönt men har man tjatat på att poolen ska fram så kan man ju inte banga på att testa iaf. (Videon får nog bättre kvalitet lite senare ikväll. Youtube verkar lite segt. För större bild klicka på videoklippet nedan och aktivera ”HD-läget”)

[youtube clPnufBC3yc]

Nu har jag haft mina minuter vid datorn för idag så nu är det väl bara till att sätta igång med alla ”måsten” igen. Just nu verkar det som att det verkligen inte finns något slut på allt som bara ”måste” bli gjort.

poolbad

Innan regn och åska igår hade vi ganska bra väder i Mosås och bara för att bräcka John så plockades en ”riktig” rutschkana fram!

IMG_22177

IMG_22193

IMG_22165

semester

Idag var det äntligen dags att gå på semester! Tyvärr blev min sista dag ganska mycket längre än planerat men efter mycket strulande med ett krånglande program kunde jag ansluta till övriga familjen lagom till läggdags. Nu är det LEDIGT i drygt fyra veckor! (Även om jag troligen kommer klättra på väggarna om några dagar och dra igång med något kul hemmaprojekt). Visstja, dagens pooltemp: 33 grader!

solfångare

Nu har jag äntligen fått klart solfångarna. Efter allt annat som Mia redan nämnt plus gräsklippning fick jag av bara farten klart på solfångarbygget. Snål (ekonomisk enligt mig) som jag är så valde jag givetvis att bygga hållarna själv och inte köpa färdiga för 599SEK styck. Mina (två) kostade hundranittotvå och femtio, inte ett öre mer. Med två timmars byggtid blir det ganska bra timpenning.

IMG_3526