sorg

Tindras kanin Bella (den tjocka svarta kaninen) är död och sorgen och saknaden är stor. Tindra kan inte ens ha sin älskade kaninpyjamas på sig, och när vi läste i en djurbok blev hon förtvivlad för en bild på en hare. Isak är mer inbunden och flyr in i dataspel för att slippa gråta…

kaninkalas

Hurra hurra hurra!

Idag fyller kaninerna ETT ÅR vilket naturligtvis skulle firas med tårta och trumpeter… typ.
Barnen gjorde varsin kanintårta av skivat äpple, skivad morot och vitkål stansad till hjärtan. Det hela pyntades med kaningodis och nalleformade kaninkex. De sjöng och hurrade för sina kaniner och gav dem en glassformad mineralsten att gnaga på. Kalas kalas!

    

Tindra frågade:
-Snälla Mamma, kan vi inte göra såna här tårtor VARJE gång som kaninerna fyller år???
…Det är inte mycket som krävs för att göra en vanlig måndag till en fest!

besvärligt

Som om det inte vore nog med alla andra sjukdomar här hemma så är Leia, Isaks kanin snuvig och nyser. Isak är bekymrad över att han nog smittade Leia när han klappade henne igår och är orolig att hon ska bli lika sjuk som han. Tindra däremot tror att Leia nog är allergisk mot pälsdjur och med andra ord inte tål sig själv. DET vore ju besvärligt! Vi får nog helt enkelt vänta och se.

grävmaskinerna

Vissa inspireras lite för mycket av andra…

PÅ andra sidan Sandtäppevägen har de GULA grävmaskinerna arbetat i flera dagar med att förbereda för nya hus. På VÅR sida av vägen har de LURVIGA grävmaskinerna arbetat en enda kväll med att hm, flytta hemifrån?

Grävmaskinerna på andra sidan syrenhäcken har uppenbarligen inspirerat pälsbollarna alldeles oerhört för ikväll har de lyckats gräva en gång längre än min arm! David tryckte ner måttbandet och ni ser ju resultatet…

image

Nätet i hagen är nergrävt de 15 cm som vi blev rekommenderade och det har räckt gott och väl tidigare, men idag grävde de mycket djupare och lyckades ta sig förbi under nätet och fortsätta gräva utanför hagen. Lyckligtvis grävde de aldrig uppåt, då hade vi varit utan husdjur nu… Nu lär de få sitta inspärrade tills vi kommer på en lösning!

 

kaniner 2

De underbart söta kaninerna har nu bott hos oss i fyra dagar och vi har hunnit bekanta oss ordentligt med varandra. Några namn har de ännu inte fått, men barnen har bestämt att den svarta är Tindras och den grå Isaks. Kaninerna är ganska olika till sättet, den grå kaninen är mycket mer framåt än den svarta, kommer fram och äter ur handen, nosar på oss, tar moroten från den svarta osv. Den svarta kaninen sitter helst i boet eller i ett hörn och trycker, och när man kommer ”för nära” sitter den blick stilla, stel av skräck istället för att som den grå helt enkelt hoppa därifrån.

Barnen då? Isak var ju den som önskade sig kaninerna allra mest, och är den som är ivrigast på att ta hand om dem. Det är också han som har mest tålamod att låta kaninerna bekanta sig med honom, Tindra höll fram morotsbiten 20 sekunder sen ledsnade hon och gick uppgiven därifrån medan Isak tålmodigt satt och väntade tills kaninerna vågade sig fram. Själv måste jag förstås erkänna att jag är kär. Jag som egentligen inte tycker om djur alls kan nästan inte slita mig från buren. Jag skulle gärna sitta där i timmar om det inte vore för allt annat som måste göras…

kaniner

Äntligen har Tindra och Isak fått sina kaniner. Det har tjatats så att våra öron nätt och jämt sitter kvar… återkommer med namn och mer information när vi lärt känna dom små liven lite bättre.

[youtube XrcxA6KV9xs]