baconmackaglass

Barnen hittar mycket kul på ”nätet” som de vill testa. För ett par veckor sedan hittade dock jag något som jag råkade visa… Baconmackaglass! Självklart måste detta testas.

[youtubew EIGv-UZumhI]

Originalet hittar ni här: Ice Cream Sandwich Challenge. Där finns även en del andra varianter som vi måste testa!

mera luftgevär

Idag testade vi att skjuta lite mer vattenfyllda ballonger. För att göra det lite roligare testade vi att frysa ballongerna lite olika länge. Vi värmde upp med några ölburkar. Ballongerna var frysta enligt:

  1. Inte fryst alls
  2. 3 timmar
  3. 4 timmar
  4. 5 timmar
  5. 6 timmar
  6. 7 timmar
  7. 8 timmar
  8. 1 dygn (Krocketklubba)
  9. ej fryst. Dartpil

Tyvärr havererade luftgeväret efter ballong nummer 7. Då fick vi testa lite andra metoder.

[youtubew qYYuE-bZnSk]

stora maskiner

image

Det finns en hel del stora maskiner här. Bland annat ett par såna här.
En och annan grävmaskin med skopor modell större.

image

kul läsning

Tack Mia för lite underhållning! Här på andra sidan rullar dagarna på ganska fort även om det är ca 13 timmar jobb, 2 timmar fritid/middag och sedan 1 timma jobb igen innan det är dags att ringa hem och sedan sova. Nu är det snart dags att ta en sväng ut till maskinen.

20140708_154131_resized_1

dagens meny

Idag fick jag testa Känguru, Emu, Krokodil och Barramundi. Känguru var faktiskt riktigt gott! Klart över förväntan. Det övriga var gott men mer enligt vad jag hade väntat mig.
image

perth

Jag hinner inte få så mycket fritid här i Australien men igår hade jag ledigt och gjorde Perth på en dag. Atlas Copco har några svenskar som jobbar och bor här och Andreas som bott här i snart ett år tog mig runt på en åktur. Tack! Känguru och Koala klarade vi av med lite fusk i Coversham Wildlife park. Sedan en tripp ner genom Swan Vally för att kika på de mycket trevliga vingårdarna som finns där. Vi stannade till för lite vinprovning på en av gårdarna och på en annan testade vi lite choklad, olivolja, grillsåser och annat gott. Sen blev det en tur över till Kings Park vilket sägs vara en av världens största stadsparker. Vi kikade på utsikten över centrum och åkte vidare ut mot Fremantle och stranden Cottesloe. I Fremantle åt vi på Little Creatures som är ett ganska stökigt men trevligt bryggeri nere vid hamnen.

image
Cottesloe beach

image

Cottesloe beach

imageUtsikten över Perth centrum från Kings Park

image

En vingård i Swan Valley

image

Jag och en Koala

image

Koalaimage

image

Jag och en nyfiken Känguru

image

image

Swan river nedanför hotellet där jag bor.imageUtsikten från mitt hotellrum

 

farligt

Här i Australien gillar man att varna för allt som kan vara farligt. T.ex. att det finns vatten i havet.

image

image

australien

Nu lämnar jag snart ett kallt och regnigt Sverige för vinter i Australien. Drygt två veckor jobb i en gruva står på schemat. Sen blir det hem igen för några veckors semester…
image

Uppdatering: Sitter i Dubai och väntar nu i fem timmar… roligare kan man ju ha… Men en rätt schysst flygplats har dom byggt iaf.