flaskraket

Idag byggde vi en flaskraket. Inte så påkostad men den fungerade ganska bra. Dock var den inte tillräckligt bra för att orka lyfta med en GoPro…

[youtubew 4aklPxPsT2w]

toppendag

Idag hade vi en riktig toppendag!
Barnen bjöd hem varsin kompis, de lekte och badade massor. Det var ju så varmt så de hade klarat sig på glass och poolvatten hela dagen, men något matigare än så tyckte jag att de behövde få i sig. Isak hade önskat ScoobyDoo-mackor (fyllda baguetter) men VEM orkar sätta på ugnen för att grädda bröd i den här värmen? Inte jag i alla fall!
Lösningen fick bli Scooby-rullar; tunnbröd som fylls med grönsaker, ost, skinka, kalkon, köttbullar, creme fraiche… och sedan rullas ihop. Ta-da! Barnen fick i sig betydligt mer av både grönsaker och proteiner än om jag serverat köttbullar och makaroner, och var otroligt tacksamma över att inte behöva äta varm mat.

I morgon ska vi åka till Djupadalsbadet. För att underlätta lite bjöd vi med oss Isaks kompis också (Ibland är det lättare att vara själv med tre barn än med två, märkligt nog) och så kollade jag med grannfamiljen om de hade lust att hänga på och det ville de gärna. (då är jag inte längre ensam vuxen, ännu bättre!)
Därefter fick jag ett sms från ett nummer som jag inte hade inlagt och som inte heller finns registrerat på eniro eller hitta.se;

-Hej. Imorgon är vår plan att dra till djupadalsbadet och har ni inget för er så vore det kul att träffas där.

Jag:
-Det var precis vår plan!

-Kul!

Jag undrar vem det är jag har bokat träff med… Jag förmodar att det är kusinerna men helt säker är jag ju inte. Det kanske blir en överraskning!

Publicerat i Kul

Luftgevär

Igår testade vi att skjuta lite luftgevär. Hittade några utgångna öl i garaget som agera måltavla.

[youtubew fg2qY2f8UaM]

Idag testade vi vattenballonger.

[youtubew zUqzQedo2Zs]

Filmerna är fångade med en GoPro.

Publicerat i Kul

önskelista

Tindra har börjat fundera över vad hon önskar sig i julklapp:

-Jag önskar mig ju lego-lyxbåten. Sen önskar jag mig en sån snowboard som man har i pulkabacken, en sån som Isak har. Jag önskar mig också en egen väska med hjul på, så jag inte behöver låna din och pappas när jag ska sova över hos en kompis. Sen önskar jag mig en egen vattenkran i mitt rum, så jag inte behöver gå så långt när jag är jättetörstig!

Vissa saker är mer realistiska än andra…

Publicerat i Kul

tjuvaktig skata

Idag är det härlig sommarvarmt och glasdörrarna i uterummet stod på vid gavel. När jag kom ut såg jag en skata strutta iväg med något stort i munnen. Konstigt, tänkte jag. Vi hade ju inte lämnat kvar något fikabröd… Det tog en stund innan jag upptäckte vad det var som saknades. Ett värmeljus!
Jag antar att även skatorna vill ha lite mysigt hemma…

Publicerat i Kul