gungor och karuseller…

Sommar.

De pengar man ”sparar” på sommaren genom att… hm, äta hemodlade grönsaker, slippa värma upp huset, inte ha så mycket tvätt… går direkt in på BALSAM-kontot.

Tindras långa lockiga hår blir till svinto/cement av klorvattnet och en balsamflaska räcker i två veckor. (jämfört med vinterns 3 månader!) Jag använder aldrig balsam men Tindras hår måste däremot dränkas i balsam efter varje poolbad. Någon tipsade om balsamspray men det hjälper bara för stunden, dagen därpå är det ännu strävare. (Ungefär som att slicka sig runt munnen när man är vinternarig.)
Att applicera balsam direkt efter badet och låta henne gå med det i en halvtimme innan hon duschar är förstås det bästa men inte alltid praktiskt genomförbart… särskilt inte när man inte vet vilket dopp som är dagens sista. Balsam i poolen blir nog inte så trevligt.

en chansning

Det var hostigt och gnälligt i morse men eftersom ingen av dem hade feber så hoppades jag att de skulle piggna till efter en stund och skickade iväg dem till fritids. Det var en chansning och…

…naturligtvis hade jag fel. Isak ringde efter lunch och lät för ynklig.
Det var dock inte värre än att de kunde gå hem själva, äta glass, se på film och ta hand om varandra tills jag kunde komma loss från jobbet några timmar senare. (När nästan all personal gått på semester funkar det inte att ytterligare en är hemma och vabbar…)

Skönt att ha stora barn!

typiskt

David är borta i ett par veckor, så naturligtvis började Isak hosta och klaga över ont i halsen, medan Tindra var snuvig och hade huvudvärk… De brukar ju nästan alltid bli sjuka när David reser men idag hann han knappt lämna landet innan de satte igång.
Typiskt.

Annars har dagen varit helt ok. Tindra grät visserligen till och från i två timmar efter att taxin åkt, sedan var hon låg resten av dagen, men vi har fyllt timmarna med gos, böcker och besök hos småkusinerna. Nu sover båda två uppe i dubbelsängen och jag ska strax gå och göra dem sällskap, om jag nu får plats…

sjukt

Jag ”roade” mig just med att summera vab- och sjukfrånvaron för i år. Sammanlagt har familjen varit sjuka TOLV gånger på femton veckor!!! Det är verkligen inte klokt. Inte konstigt att lövekuverten blir magra…

stackars liten

Att vara sjuk är aldrig kul, men när brorsan är i skidbacken, man saknar sin egen säng och det bara är ”bebisprogram” på TVn är det ännu tristare.
Just nu ligger hon i soffan och tycker synd om sig själv. Med all rätt. 39.0 visar tempen. Det enda hon vill äta är mussli utan något till, och jag försöker tjata i henne vätska utan större framgång. Om jag kunde lura i henne en halv Ipren skulle hon må så mycket bättre men hon vägrar och jag kan knappast gömma den i flingorna… Får se om David kan få tag på alvedonsuppar i eftermiddag.
Stackars liten.

fått nog

Nu har barnen fått nog och jag håller med dem. En vecka räcker.
Att sköta hushållet, barnen och allt annat i ett par veckor det är inte så farligt, det är längtan som är problemet. Framför allt barnens längtan, som vuxen kan man ”härda ut” på ett annat sätt.

Tindra bröt ihop totalt i eftermiddag när jag hämtade dem på skolan. Skolstarts-trötthet, förkylning och lite feber (upptäckte vi hemma), pappalängtan, och dessutom en längre skoldag än hon brukar ha… Ja det blev bara för mycket. När hon sedan trots mina invändningar skulle åka pulka innan vi gick hem, ramlade av tre gånger och slog knät i isen på det fjärde försöket, då var katastrofen ett faktum. -Pappaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Isak har det jobbigt han också, och har klagat över huvudvärk hela veckan. Om den beror på trötthet eller längtan vet jag inte men det har varit tufft för honom och han är väldigt dämpad.

Vi lagade kvällsmat så fort vi kom hem, tog på oss pyjamas och åt framför TVn. Sedan satt vi kvar i soffan och gosade resten av kvällen, det var helt enkelt ingen som orkade göra så mycket mer än att se på film och läsa böcker. Nu sover båda två uppe i dubbelsängen och jag ska gå upp till dem snart och se om jag får plats.

 

 

vab

När jag vabbar förlorar jag ca 150:- per dag. När David är hemma förlorar han runt 750:-
Och så undrar politikerna varför kvinnorna är hemma mycket mer än männen? Inte är det för att mammorna är bättre på att ta tempen och ge Alvedon i alla fall…

värre

Ibland måste det bli värre för att kunna bli bättre… Just nu skulle jag vilja städa klart istället för att titta på när Tindra åker sparkcykel… Får ta det när barnen sover.

20120801-162331.jpg

Suck

Dags att göra något åt röran här inne… Jag brukar inte lägga upp före-bilder men idag är motivationen NOLL så förhoppningsvis får detta mig att ta mig i kragen.

20120801-131957.jpg