gissningstävling

Femåringen skriver och skriver. Idag fick jag följande lapp:

DHÄRENMAKAPÄRSOMANKANSKRIVAUTSAKER

Gissningstävling: Vad skrev hon (dvs hur uttalar man texten) och med vad/på vilket sätt? Glasklart, eller hur?

Första pris är en puss i påsk…

hallen

Eftersom vi inte har så många järn i elden passar vi på att renovera hallen… Barnen hjälpte glatt till att riva ner den gamla tapeten.

img_3174

img_3170

[youtube ABjf612zaIE]

Tävlingen

Eftersom INGEN har svarat på tävlingen som utlystes den 20/7 så kommer ingen vinnare att utses.

Svaren på frågorna är som följer:

-Hur många dagar pågick renoveringen (av hallen)? 200

-Hur många rullar tapet gick det åt? 8

-Hur många gånger tänkte David anlita en hantverkare för att slutföra jobbet? 0

Vilket ger svaret 208.

Äntligen! (och en tävling)

Äntligen är hallen klar! Motgångarna har varit många och tidsåtgången betydligt mer tilltagen än beräknat från början. Nu är dock trappan oljad och tapetskadorna som uppkom vid åsknedslaget är åtgärdade. Detta firar vi med en liten sommartävling här på bloggen. Tävlingen denna gång är en liten räkneövning. Plussa ihop svaren på nedanstående frågor och posta ditt svar som en kommentar till detta inlägg innan den första augusti klockan 12:00:

-Hur många dagar pågick renoveringen (av hallen)?

-Hur många rullar tapet gick det åt?

-Hur många gånger tänkte David anlita en hantverkare för att slutföra jobbet?

(Ett fint pris utlovas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren 😉 )

vuh!!

tomte_s.jpg Nyss frågade Mia om Tindra hade druckit upp sin välling. Hon svarar inte utan springer iväg. Efter en kort stund kommer hon tillbaka med flaskan och visar: vuh!!

dsc01236.JPG

jultävling

Nu är det dags för en tävling igen! Denna gång går tävlingen ut på att hitta Tomten. Tomten nedan är inte den riktiga Tomten utan bara Tomtens bror.

tomte_s.jpg

Någon dag (innan julafton) kommer Tomten att visa sig i ett av våra inlägg. Den som då först postar en kommentar med texten ”Jag hittade Tomten” vinner ett fint pris.

GRATTIS MOA!!!

Maskrostävlingen är nu avslutad och vinnare är MOA som bara missade på EN centimeter! Bra gjort! Moa var för övrigt den enda som gissade för mycket, hela 52 cm var själva roten. Tveklöst den längsta jag sett. Tyvärr har vi inget bildbevis ni får helt enkelt lita på mig!

Moa skulle egentligen vunnit en maskrosuppdragare men eftersom jag inte tycker det är ett så kul pris till en femåring (ja inte särskilt kul till NÅGON kanske *fniss*) så har Moa och jag kommit överrens om att hon vinner ett litet scrappaket istället. Det passar ju bra det med eftersom det var just scrappa jag gjorde på min barnfria dag!

Grattis igen Moa!

(Tävlingen hittar du här.)

maskrostävling

Barnfri tid står högt i kurs hemma hos oss. Inte för att vi inte älskar våra underbara barn, men ibland kan det vara skönt att få vara ifred en stund… 

I början av maskrossäsongen hade David och jag en liten tävling; Vem drar upp den LÄNGSTA maskrosroten före semestern. Priset var en HELDAG av ovanstående attraktiva barnfria tid. Jag lyckades ganska bra *fniss* Och sitter i skrivande stund och njuter av mitt pris! (Tog en paus i scrappandet för att skriva lite)

Ni kan också vara med och tävla! Ni behöver inte skutta ut och dra maskrosor, nån måtta får det vara. *fniss* Nä, gissa istället HUR LÅNG min längsta maskrosrot var. Svara som en kommentar i detta inlägg tom 26 aug. (Är ni flera som delar på mailadressen så skriv ditt namn också, så kan ni vara med varsin gång.)

Priset? En liten överraskning som kommer med posten. (Inte en heldag med våra underbara barn!)

Lycka till!