kloka barn

Efter att släpats runt på olika plantmarknader och tittat på växter så tyckte jag att barnen förtjänade lite uppmuntran. De fick varsin tjuga att köpa glass för men kom strax tillbaka med pengarna och sa: Vi tar glass hemma istället, det fanns inga goda glassar för mindre än 20 och dom vi har hemma kostade bara 10.

Jag blir lite irriterad på att det inte går att köpa god glass (inte isglass eller barnglass) för under 20:-, det borde ju inte vara helt omöjligt att tillverka bra glass men i mindre storlek?! men jag blir samtidigt väldigt nöjd och stolt över mina barn som kan fatta så kloka beslut. (även om det bara handlar om en glass) Att kunna vänta på något som man verkligen vill ha istället för att nöja sig med första bästa, och att se pengarnas värde även när de är någon annans, är fina egenskaper som man har nytta av senare i livet.

Plantorna då? Jo, det blev tolv hallonplantor av tre olika sorter, och lika många smultronplantor (smulgubbar, vita och månadssmultron) Jag är dock på jakt efter runda och söta smultron, tex rödluvan, för de var slut på båda ställena. Jag tycker de är mycket godare än de spetsiga. Jag sparade plats i odlingslådan ifall det skulle dyka upp några sådana… Vi köpte potatis också, som jag stoppade ner i tre stora odlingshinkar. Vi får se om vi får någon skörd.