Kanada

Han den där ”Någon” har dessutom spenderat 15 timmar med 6 timmars tidsskillnad per dygn i en gruva i Kanade. Det gör tyvärr inte saken lättare att hålla kontakten med familjen. Idag drar jag dock vidare till Dallas ock är tillbaka i en värld med helt fungerande telefoner och internet. Nu är det dags att kila ner och äta frukost men jag kastar upp några bilder från gruvan. Gruvan ligger ca 30 km från Val-d’or vid en liten ”by” som heter Malartic och man bryter guld. Under veckan har vi startat upp ett fjärrsturningssystem för att kunna köra två ”små” borrmaskiner av typen PitViper 235.
Anledning till att man just här vill köra fjärrstyrt är att man bryter ovanifrån där det tidigare legat en underjordsgruva. Detta medför att vissa områden är så osäker mark som kan rasa. Då sitter man hellre i en fjärrstyrningshytt och kör maskinerna.

image

image

image