längtar

Nu längtar vi verkligen ihjäl oss.

Det är märkligt. Dag 1 är skitjobbig, dag 2-10 eller 15 eller 20 eller vad som helst går jättebra, men den SISTA dagen är värst av alla.

Barnen sov över hos farmor och farfar måndag till tisdag och det var bra för då gick tiden snabbare, men när vi kom hem var det som att trycka på en knapp, LÄNGTARKNAPPEN.

Vi rensade, sköljde och frös in åtta liter bär. (Tack svärmor och svärfar!) Sedan åt vi pannkakor med vispad grädde och färska hallon. Sedan tittade vi på allsången i dubbelsängen. Resten av tiden suckade vi och lääängtade. Tindra bröt ihop några gånger, även Isak hade nära till tårarna. Oj, hur ska vi få tiden att gå i morgon förmiddag?

För övrigt kan jag konstatera att med de åtta liter bär som jag pressade ner i frysen idag så är den verkligen knökafull. Jag funderar starkt på att köpa en frysbox. Barnen klagade på att glassen var slut. Tur det, tyckte jag, annars hade inte bären fått rum.
-Kan vi inte köpa ny glass då?
-Näpp, den får inte plats. Sorry. Ingen mer glass i sommar.

Sedan kom jag på att i kylen står åtta burkar lingonsylt som jag kokade i går och som jag skulle vilja få ner i frysen… (lite socker = sylten behöver frysas) Ajdå.

Till saken hör att det dessutom bara är juli, så äpplen, plommon, blåbär och kantareller har inte landat i frysen ännu. Jag vet inte riktigt hur vi ska göra i augusti-september…

En reaktion på “längtar

Kommentarer inaktiverade.